Ce este un senzor cu microunde

- 2021-07-01-

Senzor cu microundeeste un dispozitiv care folosește caracteristicile microundelor pentru a detecta unele cantități fizice. Inclusiv prezența obiectelor de detectare, viteza de mișcare, distanța, unghiul și alte informații.

Cuptorul cu microunde emis de antena de transmisie va fi absorbit sau reflectat atunci când întâlnește obiectul supus testului, provocând schimbarea puterii. Dacă o antenă de recepție este utilizată pentru a primi cuptorul cu microunde care trece sau este reflectat de obiectul măsurat și îl transformă într-un semnal electric, care este apoi procesat de circuitul de măsurare, se realizează detectarea cu microunde.
Senzor cu microundeeste compus în principal din oscilator cu microunde și antenă cu microunde. Un oscilator cu microunde este un dispozitiv care generează microunde. Componentele care alcătuiesc oscilatorul cu microunde sunt klystroni, magnetroni sau unele componente solide. Semnalul oscilant generat de oscilatorul cu microunde trebuie să fie transmis de un ghid de undă și emis printr-o antenă. Pentru a face ca microundele emise să aibă o directivitate consistentă, antena ar trebui să aibă o structură și o formă speciale.