Compararea avantajelor și dezavantajelor senzorului de iluminare al senzorului cu microunde și al senzorului cu infraroșu.

- 2021-01-18-

Comutator senzor: determinați dacă poziția obiectului s-a schimbat prin detectarea mișcării obiectului sau a sunetului și luminii emise de obiect și apoi determinați dacă porniți comutatorul senzor al echipamentului electric conectat cu acesta.

În prezent, există multe tipuri de comutatoare de senzori, cum ar fi comutatorul activat prin voce, comutatorul cu infraroșu și comutatorul senzorului cu microunde.

Comutatorul inductorului cu microunde este un detector de obiecte în mișcare proiectat folosind principiul efectului Doppler. Acesta detectează dacă poziția obiectului se mișcă într-un mod fără contact și apoi generează operația de comutare corespunzătoare. Produsul are o puternică capacitate de interferență anti-RF, poate fi instalat într-o anumită grosime de plastic-sticlă-lemn și alte carcase nemetalice și nu are nicio influență asupra tehnologiei funcției de detectare, poate fi foarte convenabil de utilizat în controlul echipamentelor , sursa de lumină auxiliară de mediu controlează iluminatul tunelului de parcare subteran și alte câmpuri.

Pur și simplu, comutatorul de comandă vocală este să preia semnalul sonor cu un microfon și apoi să apăsați releul sau tiristorul după amplificare, apoi să aprindeți. Apoi, după circuitul de întârziere, lumina se stinge după o anumită perioadă de timp și, de asemenea, adaugă judecata de detectare a luminii ambientale la unele comutatoare controlate de sunet, devenind astfel comutatoarele controlabile sunet-optice.

Comutator senzor cu infraroșu: când se schimbă poziția sursei de căldură, comutatorul senzorului va porni echipamentul electric corespunzător. De exemplu, comutatorul senzorului în infraroșu al becului utilizat pentru senzorul corpului uman trebuie să fie echipat cu lentilă Fresnel. Când corpul uman se mișcă, lentila Fresnel va face ca cantitatea senzorului să fluctueze sau să pâlpâie, astfel încât să poată detecta mișcarea umană și să poată detecta corpul uman. Temperatura corespunzătoare comutatorului senzorului de declanșare în infraroșu.

În prezent, comutatorul de comandă vocală și comutatorul cu infraroșu au o gamă largă de neajunsuri.

Comutatoare de comandă vocală: trebuie să producă o anumită cantitate de sunet, care poate afecta alți rezidenți și sunt susceptibile la interferențe din sunetele exterioare. De obicei, se descompune, are o durată scurtă de viață și este încărcat cu produse limitate.

Comutator cu infraroșu: sonda cu infraroșu trebuie menținută curată mult timp, nu poate fi ascunsă instalarea, sensibilitatea scăzută de multe medii, cum ar fi temperatura aerului, lumina și zona de control este mică.

Cele două comutatoare de mai sus nu sunt potrivite pentru parcări subterane și aplicații fiabile în aer liber din cauza defectelor principiului lor.

Invenția depășește dezavantajele celor două comutatoare și are avantajele sensibilității ridicate, a gamei mari de control, a capacității puternice anti-interferențe, a gamei largi de aplicare și a duratei de viață lungă a produsului, etc. lampă; Instalat pe abajur, astfel încât instalația de iluminat pe coridor să fie mai convenabilă. Utilizat în mod fiabil în coridoare, lifturi, toalete, parcări subterane și locuri în aer liber.

Poate folosi comutatorul senzorului cu microunde, comanda vocală și comutatorul în infraroșu nu pot funcționa în mod fiabil:

Controlul iluminatului pentru parcări mari deschise și parcări subterane ale supermarketurilor;

Control senzor de iluminare pentru parcare subterană

Sistem automat de pornire a înregistrării ATM

Sistem de protecție a siguranței în interior și exterior, avertizare de siguranță la fața locului și în alte locuri

Iluminat pentru baie casnică, ventilație bucătărie și control evacuare

Când electrovalva este controlată, poate fi utilizată pentru a spăla automat toaleta

Control automat al senzorului ușii pentru centrele comerciale mari și alte magazine din bănci

Orice alt loc în care trebuie monitorizată mișcarea obiectului